Onsdag

Idag började vi med att åka ner på Ljusdal och handla inför middagen ikväll. Vi bjöd Kicki, Åsa, Emma, Malte och Elly på middag. Blev bara nåt så enkelt som spagetti och köttfärssås. Men det var omtyckt. Vi drack nåt glas vin och pratade en massa. Barnen lekte och busade :)
Det var riktigt trevligt att umgås och att få lägga allt annat åt sidan för en stund :)
Ha en trevlig onsdag. :)




Kommentera
0 kommentarer



nu...

fick han äntligen somna in.. Han får äntligen slippa smärtan och lidandet. Efter många år av cancer så fick farfar äntligen sin vila. Det känns fel att skriva att han äntligen fick somna, men det är ju så. Jag vill inte se honom lida, Nu på slutet så låg han bara där, mörk runt ögonen bara skinn och ben... Ne jag tror han har det betydligt bättre nu... Fast det är jobbigt för alla oss runt omkring...
Vila i Frid Farfar♥



Kommentera
0 kommentarer



Hallen är tapetserad!

Jihoo nu är den klar! ska upp med krokar och in med möbler sen så ska ni få se bilder! :) före och efter :)
Nu blir det middag här hemma snart, ska laga korvstroganoff och ris :)



Kommentera
0 kommentarer



Kärlek :)

Vaknade idag av att John kom in klättrade upp i sängen och pussade mig :) gopojken min :) det är såhär man vill vakna :) varje dag!




Kommentera
0 kommentarer



Måndag

första dagen i en ny vecka. Helgen har gått fort och det har denna dag gjort också. Åkte ner på Ljusdal och handlade snus, bakgrejer och var in till pappa en sväng på hans jobb.

När vi kom hem satte jag en deg, Idag blev det kanelbullar :)
på eftermiddagen kom målaren hit och spacklade väggarna. Imorgon förmiddag kommer han och tapetserar! Har knäppt kort på hur den såg ut innan och ska knäppa kort efter, och när jag väl fått upp krokar och så.

Kicki, Emma, Åsa, Malte, Elly och Ellys kompis LillMalte med mamma kom och fikade med oss idag. Så det var väl tur att jag bakade :) Det var riktigt trevligt att träffa dom. har inte träffat dom sen i somras tror jag...
Vi ska försöka ses och äta middag i veckan. Jag ska ju iväg till tandläkaren på torsdag så det får nog bli på onsdagen det. Robert ska få ringa dom och bestämma nåt.

Ha en trevlig kväll :) nu väntar Sofias Änglar och massa tårar tror jag nog...



Kommentera
0 kommentarer



....

Det är så frustrerande när ens barn vaknar mitt i natten helt utan anledning och gråter tröstlöst... Men det är väl en mardröm eller nåt. Men man känner sig hjälplös tills den plötsligt somnar om igen som om ingenting hänt...




Kommentera
0 kommentarer



söndag

En dag med vackert väder! Vi tog en promenad hela familjen + att min mamma följde med på spark. Det blåste lite väl mycket ett tag men sen så blev det mycket skönare.
När vi kom hem så åkte robert iväg och jobbade en snabbis. Under tiden så satte jag en deg. Det blev vaniljbullar:) Magnus och Ulrika kom förbi en sväng och fick smaka :) och vi fick träffa söta rara lilla Ida :) Tänk va små alla bebisar är... Jag tycker John är liten, men man glömmer så lätt...

Dagen bjuder nog inte på så mycket annat kul, Robert o John har åkt iväg och åkt fyrhjuling så här är jag ensammen hemma med hundarna.

Ha en trevlig söndag eftermiddag/kväll



Kommentera
0 kommentarer



Jag förstår inte...

.........
ja varför kan du inte bara få somna?
........




Kommentera
0 kommentarer



Lördag

Bjöd ju Mamma, Pappa och Phille på middag igår :) Mamma fyllde ju år :)
Det blev nåt så gott som Hasselbackspotatis, fläskfilé och pepparsås. Till efterrätt blev det föneostkaka med hjortronsylt och saftsås.
RECEPT:
Hasselbackspotatis:
1 kg potatis
smör
salt och peppar (efter smak)
ströbröd
västerbotten ost/parmesan ost (välj själv vad du tycker är gott, vi gjorde en sallad till med västerbotten i och då körde vi med det)

Skala och skåra potatisen i tunna skivor utan att skära igenom (använd en träslev för att underlätta)
hyvla smör med en osthyvel och lägg på potatisen, salta och peppra.
Lägg potatisen i en ugnsfastform. In i ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter. (ös det smälta smöret över dom då och då).
riv lite ost över och strö över ströbröd och in i ugnen i ytterligare 10-15 minuter, du känner själv när potatisen är klar med en potatissticka.

Fläskfilén och såsen:
1 fläskfile
salt och peppar (efter smak)
smör

1 cremefraich
3 dl Grädde
soja
kalvfond
Mortlad svartpeppar,

skär bort hinnor och skär sedan filén i lagom tjocka skivor jag tog ca 2 cm skivor. Stek dom till dom är klar och ta ur dom ur pannan, häv i en klick smör i pannan och låt den smälta så all god smak lossnar ur pannan häv i creme fraichen och rör runt den i stekpannan tills den är i rinnande koncistens, häv på grädden och smaksätt med soja, kalvfond och svartpeppar. Låt såsen koka en liten stund ca 5 minuter innan du lägger ner filén i såsen. låt puttra på svag värme tills potatisen är klar.

Maten var uppskattad :)

Idag har vi varit ner på Ljusdal och handlat blommor till köksfönstren. Och hör och häpna Linda jag har köpt nya skor ;)

Robert är nu ute och grusar och jag sitter här, John han ligger och sover men snart vaknar han väl å då är det full fart igen.
Lillemannen har ju lärt sig att öppna dörrar.... Inte så populärt alla gånger som idag: Mamma var hit och hämtade lite köttfärs. när hon åkte var han ute i hallen och tittade ut genom sidofönstret. och där var han kvar medans jag och robert var i köket. Han ropade och ropade på momme, och när jag kommer ut så står han där barbent ute på bron JA dörren ut är öppen haha behöver jag skriva att det blåser som FAN här idag.... kall var han men fick snabbt upp värmen igen under täcket med mig. och som sagt nu sover han...

Ha en fin lördag och Hejja på LBK idag nu! :)



Kommentera
0 kommentarer



effektiv! :)

John följde med Robert och åkte traktor en sväng så jag fick tid för mig själv! vad gör jag? jo jag ställer mig och städar. så nu är alla leksaker ihopplockade, alla rum dammsugna, golven torkad! *klapp på axeln*
Om en stund kommer John tillbaka, då ska vi försöka få i oss lite mat sen blir det åka ner och handla. Efter det ska jag sätta en deg :) Får se vad jag bakar för gott :) Recept kommer när jag vet vad det blir :)



Kommentera
0 kommentarer



Promenad

Jag "vilade" ju igår och tog ingen promenad eftersom jag gjorde en praktvurp dagen innan. Men idag gick vi igen, jag kände att jag behövde det. Gå igång kroppen igen. Tog en promenad på 35 minuter bra precis. Riktigt skönt väder och det känns att det blir varmare ute.
Tråkigt är att jag inte har någon att gå med. Ibland är det jävligt skönt att få gå själv men nån gång ibland skulle det va roligt att gå med nån annan så man kan prata. Idag gick det bra ändå, jag hade ju musik i lurarna:)

John har fått 16 tänder! 16 stycken! Jag förstår inte, eller alla är inte uppe än men dom har brutit igenom iaf :) Storkillen min. I eftermiddag ska vi försöka ta oss ner och handla mat, för imorgon lär jag inte ha tid för jag ska baka och laga mat till kvällen. Har bjudit hit Mamma, Pappa, och lillebror. För mamma fyller ju år imorgon :)
får se vad jag bakar för bröd men tänkte baka nåt som gick att ha till maten.

Ha en trevlig dag, :) och ut i friskluften med er!



Kommentera
0 kommentarer



usch..

Domen på killen som körde full och hans bästa vän dog kom igår. Han fick nio månaders fängelse. Vet inte vad jag egentligen ska säga om det. Jag sitter i en situation där jag har vänner som känner/är släkt med dödsoffret och jag sitter med vänner som känner/är släkt med killen som körde.

Satt och läste kommentarer på facebook både igår och idag. Det är verkligen hemskt det som hände och det är verkligen hemskt för föräldrarna att mista ett barn, syskon att mista en bror och vänner att mista en vän. Men det är också hemskt för killen som körde att alltid ha på sitt samvete att han körde ihjäl sin bästa vän...
Jag har tyvärr det resonemanget att alla satte sig i bilen av fri vilja. jag tror ju inte att någon tvingade nån annan att sätta sig där...

Jag kan tycka det är rätt att killen som körde fick sitt straff, men han har ett livstidsstraff annars också.
Många hårda ord växlas. Jag tycker mest det är tragiskt. Det är inget dom säger som gör att dödsoffret kommer tillbaka. Men jag kan ändå förstå familjens frustration.

Nä nog om detta, nu har jag rensat ur det ur systemet... eller iaf försökt.
Ha en trevlig kväll



Kommentera
0 kommentarer



tankar...

en nära till mig ligger för döden. Det är inte länge sen min älskade mormor gick vidare, och nu är det nog dags för min farfar att somna. Min farfar har cancer. en obotlig cancer som han haft en längre tid. JAg har inte varit och hälsat på dom sen i somras men i helgen var vi alla friska så då bestämde vi oss för att åka dit, jag robert och John. Det var bland det hemskaste jag sett. Det var inte min farfar som låg där längre. Han var alldeles blek, svart runt ögonen Och tunn så tunn. Jag tog hans hand när jag kom in dit och satte mig på sängen, det var bara skinn och ben... Usch jag hatar denna jävla sjukdom. Jag hatar vad den gör mot dom som drabbas. Det är hemskt att se en människa bara tyna bort. Det är så jävla orättvist.

Ursäkta mitt språk men en sorg går genom mig. en sorg och en ilska att alla sjukdommar inte går att bota...




Kommentera
0 kommentarer



Promenad

Eftersom förmiddagen bjöd på blåst och snöstorm så blev det en eftermiddagspromenad. Tyvärr så ställde sällskapet in i sista sekund (latmasken kröp väl fram:P) så vi gick själva jag och John. Men det gick bra det med.
slog på en vurp vid busshållsplatsen, lite rolig tanke: man är aldrig så snabbt uppe på benen som när någon kan se en :P haha. lite ont i skinkan och låret men det gick ju bra :)

det är riktigt kul att jag kommit igång med att gå ut och gå, det är mycket skönare att gå här än att gå inne på ljusdal när vi bodde där. Och John verkar uppskatta det mycket. Ha en trevlig kväll!



Kommentera
0 kommentarer



allt jag har och allt jag ber om

Dagen började inte som jag tänkt mig, tänkte ta en promenad i vad jag trodde var ett underbart väder. jovisst, det blåser kallt som fan ute... Sen åkte robert på att grusa så jag bör ju vara hemma när sotaren kommer. Men vi får se vinden kanske avtar på eftermiddagen så vi kan ta en promenad då :)

Dagen i övrigt bjuder inte på så mycket annat än tråkig städning och tvättning. Men det är sånt som ska göras det med och det är så roligt när det väl är gjort :)

Ha det så bra!




Kommentera
0 kommentarer



Stackars Milky

För jag kan inte annat än tycka synd om en stackare som fått skitsjuka... Och sen vara 15 årig stel gammal hund på det :(
Hoppas hon klarar sig tills imorgon bitti nu..




Kommentera
0 kommentarer



Dagen

Idag började vi dagen med en promenad runt kaffebron. Det var så härligt väder så vi kunde inte låta bli.
Solen sken och klarblå himmel, kan det bli bättre? John var väldigt facinerad av vattnet när vi gick över den lilla bron, så vi blev kvar mitt på ett bra tag för han ville titta han. :)
Pepparsåsen satte sina spår, Luktspår vill säga.. haha jävlar va ungen fes illa idag...

John var med Robert och åkte lite traktor idag igen och under tiden åkte jag upp till Möbeltjänst och köpte dynor till stolarna. det är så hårt att sitta direkt på trä. så det blev röda mjuka dynor :)

John lyckades somna fem minuter i traktorn med Robert så klockan blev kvart i nio innan han somnade. Vi började försöka redan vid sju, och under tiden vi försökte sova då bajsade hunden SÅKLART på vardagsrumsgolvet... kul...
Nu sover prinsen, och Robert är ute och kör snö han. så jag ska väl försöka ta mig till soffan och umgås med tvn. Det är ju det enda sällskap jag har, ja förutom Milky då, men hon ligger och är sur hon.

Det är väl dagen i stort. Hade lite fikasällskap mitt på dan. Men det tar vi nog en annan gång.
Ha en trevlig kväll



Kommentera
0 kommentarer



Pepparsås lovern

En bild säger mer än tusen ord. Såsen är här slut ;)




Kommentera
0 kommentarer



En ny favorit!

Brad Paisley. jag säger bara det. Han är underbar oh vilken röst!!

Han har gjort duetter med Dolly Parton, Carrie Underwood, Keith Urban mfl mfl! Värd att lyssna på tycker jag!
Men så låter han som en riktigt karl! :D

Ikväll åt vi fläskfile, pommes och min pepparsås, Någon som älskade pepparsåsen var John, kommer bild på det sen men jag har den på telefonen :)

Ha en trevlig kväll :)
Kram/oss i lilla röda huset ♥



Kommentera
0 kommentarer



Drömtårta :)

recept: Ugnstemp: 250grader varmluftsugn 200grader
 3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
fyllning:
100 gram smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

gör såhär:
vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, siktad kakao ovh bakpulver och vänd ner det i smetetn.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30*40 cm
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter
Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort pappret kakan gräddats på. Låt den kallna

Rör matfett och florsocker poröst till fyllningen, tillsätt vaniljsocker och rör ner en äggula.
Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. låt drömtårtan stå kallt tills den ska skäras upp.

hoppas det smakar! :)



Kommentera
0 kommentarer



Vinet

Vinet jag smuttar på:)




Kommentera
0 kommentarer



Mysigt

Ligger i soffan, mätt efter maten, med ett glas rött i handen. Ryggen är som den är men ikväll struntar jag i pillren och tar ett glas vin istället. Vi har flyttat på soffan i vardagsrummet och tror den hamnat rätt tills jag hittat ett matbord som ska stå här inne... Vill hitta ett med minst sex sittplatser. Men det är svårt att hitta något som faller denna fru jonsson på läppen. Är kräsen för ska ju isåfall ha det bordet ett bra tag framöver. Så vi får se det kanske dyker upp där en vacker dag eller så får jag vänta flera år innan jag hittar det rätta.
Ha en trevlig lördag det ska jag ha i vårt underbara röda lilla hus :)




Kommentera
0 kommentarer



Liten plutt

lilleman
Detta kort togs i slutet på januari 2011. Titta va liten han var. Det är han inte nu, nu är han min lilla terrorist som springer omkring här hemma, där var han 1½ månad ♥ kärlek



Kommentera
0 kommentarer



Fredag

Vaknade på dåligt humör som ni såg, somnade om och mådde inte bättre när jag vaknade andra gången. Men det beror på att jag har så jävla ont i ryggen. det gör ont om jag står för länge det gör ont om jag går. Så det blir nog inget handlande för mig idag, inte heller får jag baka.. FAN jag hatar att ha ont i ryggen... Jag hatar att vara hämmad i det jag vill göra. Jag hade sett fram emot att baka mer matbröd, kanske baka nån kaka som jag kunde ha i frysen. Vi får väl se om jag är bättre i ryggen imorgon för då ska jag baka.

John har följt med Robert och åkt traktor. så jag ska lägga mig och vila nu.

Ha en fin fredag!



Kommentera
0 kommentarer



Godmorgon

Vaknade på helt fel sida. Funderar skarpt på att somna om och försöka vakna glad och trevlig :)




Kommentera
0 kommentarer



Sveriges Mästerkock

Blir på tvn ikväll. För en gångs skull har vi ätit middag innan haha. Jobbigt när man är så hungrig och sitter där o kollar när dom lagar gott..

Idag har vi bakat sockerkaka, ifall nån vill komma å fika. Det är alltid roligare att ha nåt att bjuda på till kaffet.
Middagen idag blev köttfärsbiffar, pepparsås och pasta :) gott!
jag har i lite Chilisås i köttfärsen, det är det enda jag har i innan jag steker dom. Steker dom och tar ur dom ur pannan. häver i cremefraich och låter det lösas upp sen tippar jag över grädde och soja, kalvfond och peppar låter det koka ihop lite och häver i köttfärsbiffarna i såsen. låter det koka ett tag tills såsen är krämig och god. och serverar det med pasta. Riktigt gott faktiskt.
Det var ju meningen att vi skulle äta det igår men då blev det som det blev när pelletsbrännarn gick sönder.

Nu ska jag kolla på tv :) ha en trevlig kväll:)




Kommentera
0 kommentarer



Och här kommer receptet!

Ciabatta
50 g jäst
1 liter vatten
2 dl olivolja
4 tsk salt
ca 2,4 liter Vetemjöl/vetemjölspecial

Smula jästen i en skål. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader). häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. häll över resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Spara resten till utbaket.
Arbeta degen kraftigt för hand eller med maskin (jag gjorde det för hand) tills degen släpper från skålens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Häll ut degen på en mjölad bänk och knåda den smidig med det resterande mjölet. Dela degen i 12 bitar. Kvala ut dessa till rektanglar ca 8*20 cm. Lägg dem på bakplåtspapperklädda plåtar. pudra med lite mjöl och låt den jäsa utan bakduk i ca 20 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Låt brödet kallna på galler utan bakduk.

ät o njut!

Tips på att äta på dom:
· ruccolasallad, kyckling och honung.
· ruccolasallad, parmaskinka och grovriven parmesanost
MUMS!



Kommentera
0 kommentarer



Bakat bröd

Duktiga jag *klapp på axeln*
Blev lite matbröd bakat. Känner mig stolt då jag inte brukar baka. Men sen jag flyttade hit till huset har jag bakat 2 olika sorters sockerkaka, tre olika sorters matbröd. Snart bakar jag väl bullar oxå :P men kommer inte baka såna där cupcakes. nepp nepp
Våran pelletspanna gick sönder idag, jippi jihoo eller nåt... Fan nu har vi inget varmvatten å jag som tänkte ta en dusch imorgonbitti. Men nej. Så blir det inte...

Blev inte nån alla hjärtansdag middag heller för när vi var klar med allt var klockan halv tio. Men vi åt macka iaf :)

Får se vad morgondagen bjuder på, hade varit trevligt med sällskap. Nån som vill komma på fika så är det bara att slänga iväg ett sms eller slå en signal.., sov gott




Kommentera
0 kommentarer



Ensammen hemma

Tänk va jävla tomt det blir när man är ensam. John har åkt iväg med Robert å åkt traktor en sväng.
Jag har legat och vilat och nu ska jag gå ner i tvättstugan och göra ett ryck.
Hänga en tvätt och slänga in en annan. Sen ska nog dammsugaren fram en snabbis så jag får dammsuga av alla golven. och hinner jag så blir det nog att torka golven med, måste ju göra fint såhär på alla ♥ dag! :)



Kommentera
0 kommentarer



Alla hjärtans dag :)

Fick blommor av min älskade make!




Kommentera
0 kommentarer



Gott me glass

Bilden säger allt




Kommentera
0 kommentarer



Glassbilen :)

Jag och John tog oss en promenad till gården och hämtade min bil. Så vi gick iaf en bit idag. Sen har vi "gisskat" flera gånger... Blött och trevligt blev det... haha
Mitt i ett blöjbyte hörde vi glassbilens signal, och på med blöjan snabbt som bara den och så sprang jag ut och köpte glass :) John fick såklart smaka för det var ju till honom jag köpte :) spookisar heter glassarna och är lagomt stora för en ettåring. :) Jag vet inte hur man förklarar lyckan och det andaktliga ätandet av den lilla glassen :) Men söt var han iaf :)

Nu ligger han och sover och jag ska titta på Sofias Änglar. Ha en trevlig Måndagskväll



Kommentera
0 kommentarer



Tröttis

John är riktigt trött idag, men det är inte så konstigt med tanke på att han har hostat hela natten. Det märks nu att han har hostat ett tag för det syns att han har ont av hostan. Men jag tror att han blir piggare snart.

Idag blir det itne mycket gjort här hemma, vi funderar på att ta en promenad lite senare. Det verkar vara skönt väder ute men jag vet inte än. Det märks.

Får se om målarn kommer å tapetserar hallen nu i veckan. Ska bli kul att lägga ut bilder på våran fina hall när den är klar, ska även knäppa kort på "gröna rummet" så ni får se den häääärliga tapeten...

Ha en trevlig måndag!



Kommentera
1 kommentarer



Ska vi eller ska vi inte?

Skaffa oss en liten kissemiss pojke? Vaaaaarför är dom så söta?




Kommentera
0 kommentarer



RIP Whitney Houston!

Inatt dog en underbar röst... En röst jag har älskat sen jag var liten. ♥Whitney Houston♥
http://www.youtube.com/watch?v=IYzlVDlE72w



Kommentera
0 kommentarer



Ledsamhet

Har en sorg och smärta så obeskrivlig. Hur blir man av med den?




Kommentera
0 kommentarer



Loppisfynd :)

Idag har jag suttit och sålt på loppis. Fyndade även en fin servis i många delar. :) så jag kom hem med några tjänade kronor och massa grejer mindre + servisen ;)
Har haft en riktigt trevlig dag, Linda you made my day! :)

Nu ikväll har jag mått sådär, har feber och är täppt i näsan. Men det som inte dödar det härdar brukar man ju säga.
Menyn ikväll är Lax med Tomat och örtsås o pressad potatis :) Mumma! kanske blir det ett glas vin eller så sen vi får se vad vi känner för.

Sen får vi se hur länge vi blir vaken. John vaknade ju inatt och kunde inte somna om förrän efter tolv, så för fösta gången på jag vet inte när sov jag och robert i olika rum, Robert o John sov på soffan och jag i sängen.

Ha en trevlig Lördagskväll



Kommentera
0 kommentarer



Mina innersta tankar...

Tänk om jag ibland kunde släppa ut dom och skriva av mig, det var ju det som var tanken med bloggen från första början. Men jag vet itne det är som om mina händer inte vill. Just nu sitter jag i en frustrerande situation och jag vet fan inte hur jag ska ta mig ur det. Jag vill så gärna säga vad jag känner och hur jag mår. Men jag vågar inte av rädslan för konsekvenserna. Fan om jag inte vore så feg. jag är ju inte feg annars.
Men när det gäller att blotta hela sig själv så går det fan inte...

Vi har varit iväg och plockat upp och prismärkt allt till loppisen. skönt nu är allt klart till morgondagen. klockan 11 slås portarna upp på GÄRDEÅSSKOLAN! KOM OCH FYNDA!!!!



Kommentera
0 kommentarer



Kallelse till ortopeden

Nu har vi fått kallelse till Ortopeden, ska dit 7 mars. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att allt ser bra ut. och gör det inte det ska dom ha en jävlgit bra förklaring till varför det inte ser bra ut...

Idag ska vi ner och veckohandla mat, sen blir det väl att plocka ihop loppislådan och åka ner och ställa i ordning.
Får se när Linda hör av sig att dom kommer upp.
Ha det bra och god förmiddag!



Kommentera
0 kommentarer



Tröttmössa

Ja nu är energin slut. Tänkte testa ett nytt läggsätt på John. Att lägga honom i sängen säga godnatt och gå ut. Efter 20 minuter av gråt o skrik gav jag upp. Det är så hjärtskärande att höra och se sitt barn så ledsen. Så när Robert kom hem fick John kliva upp och vara uppe med oss. Inte förrän efter 21 somnade han i min famn trött som få. Ha för dagen har varit ganska lång även för honom med besök och bus.
Nu får vi se hur länge han sover imorgon. Han vaknar nog vid sju och är pigg o glad :)
Nu ska även jag försöka sova. Godnatt från det lilla röda huset :)




Kommentera
0 kommentarer



Nu är det diskussion på aftonbladet

En diskussion som jag tror att ingen vågar prata om egentligen så det är ganska skönt att läsa om det. Jämförelse mellan barn. och då menar jag den sortens jämförelse som förekommer på "babycafe", "mammagrupper" osv. "mitt barn kan rulla från mage till rygg kan ditt barn det?" Mitt barn kan sitta själv, kan ditt det?" Jag minns själv när jag satt där på "babycafe", med en son i gips som inte kunde röra sig fast han ville, som inte kunde ta tag i fötterna för han hade ett gips som satt ivägen. Jag tittade ut över rummet där alla mammor med barn satt. där sitter tre mammor och jag kunde inte låta bli att tjuvlyssna på samtalet:
- " idag tog lisa tag i sina fötter själv, har din gjort det?" frågar mamma 1 till mamma 2 o 3, Mamma 2 försöker då bräcka det med att säga : " lille erik han har gjort det i en vecka nu och han kan vända sig både från mage till rygg o rygg till mage, hur är det med era barn" osv osv, så fortsatte konversationen. Och där sitter jag och tittar på, jag mår dåligt av det för min son är hämmad av gipset. och jag tror inte att mammorna 1, 2 o 3 mår så mycket bättre.
Jag tycker det är så tråkigt att vi ska måsta sitta och jämföra våra barn. alla har sin egen takt att utvecklas och är bra på olika saker. Visst kan jämförelser vara bra i vissa stunder, men det behöver inte gå till överdrift.
Därför tycker jag det är bra att artiklarna på aftonbladet publicerades. så ämnet tas upp och folk vågar säga ja eller nej.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article14335686.ab

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article14335683.ab

http://www.aftonbladet.se/wendela/kronikorer/malinwollin/article14344653.ab

Här kan ni läsa krönikören Malin Wollins åsikt,
Barnmorskan Britta Wernolfs svar och
mammabloggaren Karolin Johanssons åsikt.

Trevlig läsning!



Kommentera
0 kommentarer



Torsdag

Idag har varit en fullspäckad dag än så länge och det lär nog fortsätta :)
Jag bakade en sockerkaka nu på förmiddagen. Vid elva kom Malin o Mona hit och fikade. o jag fick visa upp vårt hus :)
Om en stund kommer Zabine och barnen o hälsar på. så det blir full fart :)



Kommentera
0 kommentarer



Onsdag kväll

Ikväll ska jag kolla på mästerkocken, sen ska jag baka en sockerkaka :) Imorgon får jag besök, Malin och Mona kommer och fikar på förmiddagen och på eftermiddagen kommer Zabine och barnen :) Isabell ska få sin fina doppresent eftersom hon döptes i helgen och vi inte kunde komma.
Så det blir en fullspäckad dag



Kommentera
0 kommentarer



Tisdag kväll...

Fan jag gruvar mig så inihelvete för morgondagen... Tandläkare.. Vem vill egentligen vara tandläkare? fast det är ju bra att dom finns. Men jag tycker inte om dom.
Ska även iväg till vår gamla lägenhet och hämta post. om vi hinner.
Tror även vi ska iväg och hämta ut våra tapeter till hallen som har kommit. :) Får se om jag lyckas övertala min far att hjälpa mig å tapetsera :)
Fast jag kommer inte ha tid i helgen för jag ska ju vara på LOPPIS på Gärdeåsskolan då :) Men jag kanske kan övertala honom så det är klart efter helgen ändå ;)



Kommentera
0 kommentarer



Tisdag!

John hade en topp inatt med feber, lessen fis... men idag är han mycket piggare. skönt! han har inte fått nån alvedon alls idag, o ändå är han hyfsat pigg.
Vi får se hur länge det håller i. Vill inte att han ska vara sjuk...
Imorgon är det tandläkaren som gäller. Fy fan jag vill inte...



Kommentera
0 kommentarer



Sofias Änglar

Jag har en speciell hatkärlek till detta program. Jag kan itne missa ett enda program, men jag mår skit av att se dom. Jag gråter mig igenom programmen. allra helst kvällens program. Det handlade om en trebarnsmor som har cancer och kommer att dö inom kort. Tänk känslan att veta att man kommer att lämna sina barn och sin man inom kort och inte komma tillbaka. Usch, och tänk på mannen som vet att han inte kommer att få somna bredvid sin älskade kvinna för att hon har en lömsk äcklig jävla sjukdom som kommer att slita henne från detta liv.

Nä nu gråter jag igen...

säger godnatt från det lilla röda huset :)




Kommentera
0 kommentarer



Måndag

Nu har allt kommit igång, VI FICK LÄSA TIDNINGEN NU PÅ MORGONEN! + att posten kommer hit till oss, internet ska vara igång under dagen :)
Igår bakade jag sockerkaka, som vi bjöd Roberts bror med familj på.
håll i hatten för jag har börjat tycka om att baka, MEN och då är det ett stort MEN jag tänker inte börja baka en massa cupcakes som det är inne att göra just nu. Jag kan tänka mig att baka det nån gång med vissa har fått det som ett beroende att baka cupcakes... Okej jag kan väl förstå att det är kul att skapa men vissa sitter ju på facebook och bokstavligt delar ut cupcakes för att dom inte kan äta upp alla dom bakat....

John är lite piggare idag, men snoret rinner och han hostar... stackars liten. Men han njöt nog inatt när han fick ligga mellan mig o robert o sova. :)

Dagen bjuder inte på så mycket, skulle behöva åka ner på Ljusdal och handla till John, grejer till snorsugen (fy fan va äckligt det låter) men den är underbar! John tycker inte om den, men den gör ju nytta så lillemann kan andas.

Vi plockade i lådorna igår och nu är en loppislåda helt fylld :) ska nog hinna fylla en till innan helgen tror jag.
Ha det så bra



Kommentera
0 kommentarer



Det tar sig :)

Robert är en ängel! Han strukturerade upp allt med kartongerna i källaren så nu är det inte långt kvar innan "gröna rummet" är tomt. Å en hel loppis låda med grejer har jag plockat ihop :)
I morgon ska jag ta det sista och sen försöka få älsklingsungen frisk. För det är han inte nu. Stackars liten. Feber snuva och jag tror han har ont i halsen. Inget som duger. Inte glass, saft eller cola. Mat ska vi inte ens nämna. Hoppas han mår bättre imorgon mammas gosis.




Kommentera
0 kommentarer



Baka :)

Igår bakade jag frallor med grahamsmjöl och vetemjöl i, idag testar jag med bara vetemjöl och ser om dom blir godare. Det är riktigt roligt att baka nu när jag bor här, skulle aldrig få för mig att baka tidigare men känner mig sugen på att prova på, Receptet på frallorna:

50 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
3 msk olja (jag tog olivolja för smakens skull)
1 tsk salt
1 tsk ljus sirap
3 dl grahamsmjöl (bytte ut detta mot vetemjöl i sista satsen)
ca 7 dl vetemjöl

smula jästen i en skål, häll över det fingervarma vattnet. rör tills jästen löst sig. blanda ner olja salt och sirap.
sikta ner mjölet och blanda till en smidig deg. rulla till små bullar och pensla med ägg, strö över vallmofrö. in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
brödet ska inte jäsas.

Gott gott! värt att prova :)



Kommentera
0 kommentarer



Wohoo

Jag lyckades fixa så jag kan surfa via iphonen på datorn! :) Har saknat att sitta här och skriva för det är så mycket lättare än det är via iphonen.
På måndag ska vårt "riktiga" internet komma igång så då går det lite fortare.

Idag blir det inte många stunder ute, så kallt som det är här... Robert ska åka ner och handla för vi ska bjuda min familj på middag idag.
Sen ska jag baka lite senare,
John är inte riktigt pigg idag, gnällig och jag tror han har feber. Men han får sova bort det. han blir nog pigg när "offa" kommer. :)



Kommentera
0 kommentarer



Wohoo

Jag lyckades fixa så jag kan surfa via iphonen på datorn! :) Har saknat att sitta här och skriva för det är så mycket lättare än det är via iphonen.
På måndag ska vårt "riktiga" internet komma igång så då går det lite fortare.

Idag blir det inte många stunder ute, så kallt som det är här... Robert ska åka ner och handla för vi ska bjuda min familj på middag idag.
Sen ska jag baka lite senare,
John är inte riktigt pigg idag, gnällig och jag tror han har feber. Men han får sova bort det. han blir nog pigg när "offa" kommer. :)



Kommentera
0 kommentarer



Godmorgon

Burr det var lite kallt idag.
Men vi kryper ner under filtarna och kollar på Barnkanalen :)
Lördagsmys på högsta nivå :D




Kommentera
0 kommentarer



Blir så....

Jävla less på folk som lägger sig i för mycket. Det finns något som heter: sköt dig själv och skit i andra. Men vissa förstår inte innebörden i det.


Har fått reda på att det inte går att kommentera inläggen jag skriver och jag tror det beror på att jag bloggar via appen. Vet inte varför det är så men tror det är pga appen. Så vill ni lämna en kommentar så leta reda på ett inlägg längre tillbaka innan vi flyttade så går det nog att kommentera det. Jag kommer nog börja blogga via datorn nästa vecka då vårt internet ska komma igång igen. Och då ska nog kommenteringen kunna komma igång igen. :)




Kommentera
0 kommentarer



Ensam

John följde med Robert o åkte lite traktor vilket gjorde att jag fick lite tid att packa upp. Jag har burit ner kartonger till källaren flyttat vitrinskåpen och strukturerat upp kartongerna i "gröna rummet" har hunnit en del men det känns inte som jag kommer bli klar nån gång alls. Det stora målet för denna vecka är att hitta tapeter till två av rummen och att försöka hitta ett matbord till vardagsrummet. Det sista tror jag inte kommer hända. Men ska försöka hitta tapeter iaf.
Imorgon lämnar vi ifrån oss nycklarna till lägenheten. Sorg!




Kommentera
0 kommentarer



Dagis

John har varit och hälsat på på dagiset som han ska börja på. Han ska troligtvis börja skolas in i mars men jag ville åka dit o prata med personalen. Jag tror då inte det kommer bli något problem att lämna honom där för han hade jätteroligt och flirtade o charmades som vanligt :)
Nu ska jag fortsätta plocka här hemma så jag får någon ordning.




Kommentera
0 kommentarer



Onsdag

Nu är lägenheten tom. På fredag tar dom över den.
Lite separationsångest har jag. Men ändå inte.
Idag ska jag kolla igenom lådorna som är här inne och se om jag hittar nå loppisgrejer och om jag kan plocka ut lådorna ur rummet som är full av lådor. Där ska det tapetseras om. Och in med vitrinskåp.




Kommentera
0 kommentarer