Och här kommer receptet!

Ciabatta
50 g jäst
1 liter vatten
2 dl olivolja
4 tsk salt
ca 2,4 liter Vetemjöl/vetemjölspecial

Smula jästen i en skål. Värm vattnet till fingervarmt (37 grader). häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. häll över resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet. Spara resten till utbaket.
Arbeta degen kraftigt för hand eller med maskin (jag gjorde det för hand) tills degen släpper från skålens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Häll ut degen på en mjölad bänk och knåda den smidig med det resterande mjölet. Dela degen i 12 bitar. Kvala ut dessa till rektanglar ca 8*20 cm. Lägg dem på bakplåtspapperklädda plåtar. pudra med lite mjöl och låt den jäsa utan bakduk i ca 20 minuter.
Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Låt brödet kallna på galler utan bakduk.

ät o njut!

Tips på att äta på dom:
· ruccolasallad, kyckling och honung.
· ruccolasallad, parmaskinka och grovriven parmesanost
MUMS!



Kommentera
0 kommentarer



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback