Rivning!

Idag är rivningen igång, nu ska källaren rivas ut, jihoo eller inte... John följde med mamma o pappa till stugan så han slipper vara hemma i oväsen och röra... Men han kommer hem i eftermiddag. då blir det grillpremiär, har ju lagt köttet i marinad redan igår förmiddag :) får se hur det smakar :)

Har exprementerat med marinaden. har aldrig testat den förr så det det blir kul att se :)



Kommentera
0 kommentarer



Testar göra olika rätter,

Följer ju en blogg: www.kryddburken.se hon har så underbara recept, just nu håller jag på att testa lite ur hennes italienska buffé som hon hade på en fest för ett tag sen, har gjort balsamicomarinerad ytterfilé, egen färskost med sweetchili och just nu står det spanat och pinjenötspajer i ugnen :) känner mig så effektiv :)

I helgen blir det grillning, även där har jag exprimenterat lite med marinaden :) får väl se vad det smakar :)

Trevlig fredag :)



Kommentera
0 kommentarer



sovmorgon :)

Å va jag älskar min man! imorse tog han med John å åkte iväg å fixade lite ärenden så fick jag sova! UNDERBART!

Idag blåser det uta, riktigt mycket... Men vi ska väl försöka komma ut en sväng ändå jag o John, ut i trädgården och titta lite, kanske har det kommit upp nån vårblomma?
Märkte häromdagen att vi har små pippifåglar i fågelholken som sitter på vårat förråd på gården. Mysigt! ska försöka luska ut vad det är för fåglar :)

Hoppas att solen kommer fram lite idag, den lyste igenom i morse iaf... :)
Ha en fin dag



Kommentera
0 kommentarer



Tidig morgon,

våran lilla brakskit vaknade tidigt imorse, klockan fem bestämde han sig för att det var dags att kliva upp... det höll inte jag o Robert med om men vid sex gav jag upp och gick upp och myste med John, Halv åtta väckte vi Robert och åt lite frukost. Nu sover John middag och jag har försökt fått i mig lite lunch. går inte så bra men men... Det vänder nog..

Jag håller på att gå i taket över våran ÖVERKÅTA hund! stackars gammelhunden blir jagad och juckad på... Fan zezzy, skärpning. Tror jag låser in henne i en skrubb eller så, för stackars Milky får ju inte vara ifred alls... Jag vet ju själv att det är för att hon löper/har löpt, och sen är det dags att kliva upp i rang, men vafan nån gång kan hon väl låta bli Milky...

Nu ska jag gå å stoppa in negerbollarna som jag och John gjorde i frysen. Eller jag och John, jag rullade och John skyndade sig å snodde åt sig ;)



Kommentera
0 kommentarer



Dagis och en massa bus :)

Var ju meningen att vi skulle börja inskolningen av John på dagis idag, men så blev det inte. Eller vi var dit och hälsade på men vi ska inte börja inskolningen förrän den 16 e april istället. Känns skönt att få ha min skitunge hemma lite längre.

Sitter och funderar på om jag ska ha fest när jag fyller år eller inte... fan va jag är velig... Men vi får la se :)

Har ont i min mage, vet inte vad det beror på men har en känsla på att det är magkatarr, mår lite småilla oxå, så vi får se, ska ta en omeprazol sen å se om det funkar. Funkar inte det får jag väl ringa till doktorn och göra ett besök dit. vi får se.

HA en trevlig KVÄLL, nu ska jag invänta mitt älskade Desperate housewives :)



Kommentera
0 kommentarer



Tisdag

Dålig sömn inatt. John vaknade inatt och vägrade somna om... Han somnade till slut mellan mig o Robert. Men då kan inte jag sova, man ligger på helspänn och idag är axlarna och ryggen öm.

Inskolning på dagis idag :) ska bli riktigt roligt :) min storkille:)
Ha en trevlig dag:)




Kommentera
0 kommentarer



Måndag.

Jag fick feber igår. Har feber idag med men jag hoppas det släpper under dagen. Igår var vi iväg och köpte en grill :) så till helgen blir det premiärgrillning:)
Imorgon är det premiär med dagis för John. Ska bli så kul för honom att få börja där.
Lite sepatationsångest har jag men inte så mkt som jag trodde.
Ha en trevlig måndag




Kommentera
0 kommentarer



Godmorgon

Idag vaknade jag före pojkarna. Vet inte varför men kanske för att jag somnade tidigt igår..
Vi får se vad dagen bjuder på. Massa loppisar och sen är det ju skästra marknaden.. :)

Ha en fin lördag




Kommentera
0 kommentarer



insikter...

jag inser nu hur bortskämd jag är med eget kött... Vem köper kalvkött/kalvfärs att laga "vardagsmat" för? Ikväll blev det kalvfärshamburgare. Det enda jag har i köttfärsen är salt och peppar. sen är det bara att platta ut och steka i stekpanna eller grilla på en grill.
Riktigt gott och John älskar det.

Som sagt jag anser mig väldigt bortskämd med eget kött. Jag har ju turen att vara gift med en bonde :)
Nåt ska man väl ha för att han jobbar hela tiden ;) hihi

Idag har john haft lite feber, men ändå varit på gång. Vi har varit ner och handlat med mamma/mormor inför middagen imorgon. Jag ska ju laga mat till pappas födelsedags firande. Pappa fyllde år den 20e men då hade John magsjuka så då kompenserar vi med middag. Det blir kyckling med pommes. Sen blir det Lindas ruccola sallad till :) hoppas det blir nöjda magar efter middagen :)



Kommentera
0 kommentarer



Vi är friska och jag har fått tillbaka iPhonen :)

Rubriken säger väl allt :) bjuder på en bild på älsklingsungen min




Kommentera
1 kommentarer



kan det få ett slut?

Igår var John bättre, kräktes inte men hade feber. Ville inte äta så mkt på eftermiddagen men fick i honom lite blåbärssoppa. på natten vaknade vi av en panikgråtande unge som inte gick att trösta. robert tog honom i famnen och efter en liten stund låter det kabooom i blöjan, och ja diarren är här... FAN jag trodde ju att det var över... Stackarn blir så hysteriskt ledsen när han bajsat...
Så idag börjar vi om med allt, han får blåbärssoppa, saft, glass och vatten... Får se om det ger sig snart... vill inte att mitt lilla pyre ska må dåligt...

Det blir inte mkt gjort här hemma.. men jag är ganska orkeslös själv...

för att skriva om nåt positivt:

IDAG ÄR MIN ÄLSKADE PAPPAS FÖDELSEDAG! GRATTIS!



Kommentera
0 kommentarer



Blev en sjukhustripp igårkväll

Lillen ville inte dricka, så då pratade vi med rådgivningen,hon återkom efter några timmar för hon ville höra hur det gick med honom. Eftersom han inte drack så tyckte hon vi skulle åka ner på akuten så doktorn fick kolla på honom. Han tyckte inte det var någon fara med John så vi åkte hem och sov. Imorse fick vi i honom lite saft och blåbärssoppa och nu sover han för andra gången.  Hoppas verkligen att kräket är borta.. vill inte ha magsjuka på min älskade lilla prins... Det går ju inte att förklara vad som hänt heller... stackars liten...



Kommentera
0 kommentarer



Magsjuka....

Ja då har vi drabbats av magsjuka, första för John. Eller det är John som drabbats av det, Jag tycker så synd om honom, han är så matt och ledsen. Hoppas det går över snart...



Kommentera
0 kommentarer



Utan iphonen...

Den gick ju sönder i lördags... nu lämnade vi in den och tur var väl det eftersom den är köpt för ett år sen imorgon, så garantin går ut då...
Har fått låna en HTC istället och den är jag inte vän med kan jag säga... svårt som fan att använda...

Så vi var iväg till Hudik idag, John fick lite nya kläder, en Onepiece som är underbar :) han är så jävla söt i den :)

Nu ska jag vänta på att min älskade man kommer hem så jag kan gå å lägga mig :) ha en bra kväll



Kommentera
1 kommentarer



Låång natt och lång dag

John har haft svårt att sova inatt. Vaknade vid elva och grät. Sen höll han på fram och tillbaka hela natten. Vid fyra gick jag ut och lade mig på soffan... John o Robert stannade i sovrummet. Vid halv nio kom dom ut till mig. Då hade vi sovit dåligt alla tre.. Vi har haft besök idag. Ida och Alma först en stund sen kom Emma förbi och vi fick titta och känna på bebismagen. John hade svårt att förstå att bebisen låg där inne. Annars har det inte hänt så mycket. Det har blåst så vi trodde huset skulle lyfta. Men nu har även det lugnat ner sig. Nu hoppas vi på en lugn natt med mycket sömn. För trött är vi alla tre...




Kommentera
0 kommentarer



God morgon

Här har vi varit vaken sen kl sex. Robert är ute och grusar så då får jag och. John mysa på morgonen :)




Kommentera
0 kommentarer



Middagen

Idag stekte jag på resterande kofilé och kokade en gorgonzola sås. till det kokade jag färsk pasta...
Recept:
strimlad ko filé
1 burk creme fraich
3 dl grädde
1 tsk kalvfond
½-1 tsk soja
gorgonzola efter smak
färsk pasta

bryn köttet, tillsätt creme fraich och lös upp den, tillsätt grädde kalvfond och soja. låt koka upp. smula ner gorgonzolan och låt det koka en stund. Koka pastan och servera :) Mums :)

Det var gott kan jag lova, John älskade det! :)



Kommentera
0 kommentarer



Varm Choklad

och vaniljbullar till fika.
Varma chokladens recept 1 kopp:
2 dl mjölk
2 tsk kakao
2-3 tsk strösocker
blanda ner allt i en kastrull och värm upp. Riktigt gott var det, ännu godare om man toppar med vispad grädde :)

John och Robert är iväg och köper gorgonzola och grädde så ska vi äta kött med gorgonzolasås  ikväll :) MUMS!



Kommentera
0 kommentarer



middag :)

Kofilé och rödvinssås :) hur smarrit låter inte det? Det är precis vad vi ätit idag. tyvärr latade vi till det och åt pommes till...

Kofilén rullade jag i svartpeppar, rosepeppar och lite chili. stekte den runt om och in i ugnen där jag lät den bli medium rare :)
såsen gjorde jag i stekpannan där jag stekt filén.
1 creme fraich
5 dl grädde
ca 1 msk kalvfond
ca 1 msk soja
2-3 dl vin lättast är att smaka av efter tycke och smak.

lät denna koka under tiden köttet var i ugnen. gott gott

serverade det som sagt med pommes, men det går lika bra med klyftpotatis, hasselpotatis eller liknande.

Gott var det iaf.

IDag har vi grillat korv, burit in bokhyllorna i det "nya" rummet.
Å va jag älskar detta hus. Nu kan vi utnyttja hela detta hus. lite fler tapeter ska iofs upp men det börjar bli fint :) Bilder på "gröna rummets" nya skepnad kommer så småningom :)



Kommentera
0 kommentarer



Lördag

Ja det tog lång tid innan jag somnade... Men nu är jag uppe och lär hålla igång. Ska städa och baka lite tänkte jag. Tror det blir i omvänd ordning. Baka först och städa sen.
Robert ska ut och grusa eftersom det är grishalt ute...
Dimma ute och jag hoppas det spricker upp snart och blir fint så vi kan vara ute på eftermiddagen :) tänkte grilla lite korv :)




Kommentera
0 kommentarer



Klockan är 03...

Jag som somnade så jätteskönt igårkväll. Skulle gissa på att klockan var strax före tio när jag somnade... Men nu är jag vaken och kan glömma att jag somnar om på ett tag..
Inte kan jag skylla på någon att jag vaknade heller.
Det är lite väl mycket tankar i huvudet... Tankar som jag inte kan stänga av... Om det bara funnits en avknapp.




Kommentera
0 kommentarer



Begravning

Idag har vi haft begravning för farfar. Blev tyvärr en långdragen begravning men den var fin.
Tyvärr osade det irritation mellan personer där. Varför kan man inte bara bita ihop?
Men tyvärr är det väl så...

Rummet är färdigtapetserat. Det ska målas garderobsluckor på tisdag nästa vecka sen är det klart.

Vi var ju på Ikea igår och här är en bild på vad skruttungen fick därifrån :)




Kommentera
0 kommentarer



Tuffing

I sina fina nya solbrillor :)




Kommentera
0 kommentarer



Gävle

Nu har vi varit ner till sjukhuset på återkoll. Röntgen gick hyfsat, John blev väldigt rädd när dom flyttade på röntgenkameran. men han var så himla duktig och låg stilla hela tiden fast han grät och var rädd. Det är en pina som mamma och stå bredvid sitt barn och se honom ligga där tårarna rinner och rädslan syns i ögonen...

Vi kom upp till Ortopetmottagningen och fick komma in till läkaren nästan direkt och han tyckte att det var jättebra att John börjat gå när han var 13 månader, jag tror inte att läkaren räknat med det...
Det såg rätt bra ut, men ena kärnan på höftkulan var lite missformad, det ville läkaren hålla koll på så då blir det återbesök igen om ungefär ett år. och sen eventuell uppföljning i ca fyra år till...
Jag kan säga såhär, det var ett glädjebesked att det ser bra ut men en käftsmäll att det är lite missformning.... Men det är nog som robert säger jag tar in det negativa och han tar in det positiva...

Tanke att skaffa fler barn visst har det slagit mig att OM och då menar jag OM det hade sett bra ut att allt var perfekt så skulle jag kunna tänka mig någon gång i framtiden att skaffa fler barn, MEN nu är det låst, äggledarna ska jag knyta en hååård knut på för att inte bli med barn igen. Jag är självisk och säger bara att Just nu tänker jag inte skaffa fler barn och jag kan nästan säga att jag aldrig kan skaffa ett till barn... Jag vill inte och jag vågar inte... självisk OCH feg....

Men det blev ändå lite positivt besked idag.... :)



Kommentera
0 kommentarer



Dagen

Vi var iväg med Robert till Delsbo, sen kom målarn hit och började tapetsera. Imorgon så kommer han att göra klart. ska bli kul att se hur det blir :)

Imorgon är det återbesök i Gävle som gäller, 10.30 ska vi vara på röntgen och sen ska vi få träffa läkaren. Hoppas hoppas hoppas på ett positivt besked... Får se om vi tar en sväng förbi Ikea, beror lite på vad  vi får för besked...




Kommentera
0 kommentarer



Bilder på hallen

FÖRE:

EFTER:




Kommentera
0 kommentarer



Måndag.

Ny vecka nya tag heter det. Denna vecka kommer vara en jobbig vecka.. Onsdag blir det läkarbesök i Gävle. Ska kolla så allt är ok med höfterna på John. Torsdag blir det begravning...
Men nu är det måndag och fint väder.
John klippte håret i helgen. Å han blev så fin. Snagg med en liten lugg. Han blev så stor! Min kille!

Idag kommer målarn och ger sig på gröna rummet. Taket ska målas och väggarna spacklas :) ska försöka hinna med en för bild :)




Kommentera
0 kommentarer



Lördag kväll

Har jag spenderat i soffan själv. Inte ens hundarna hade jag att umgås med... För Robert, John, Zezzy och Milky låg inne i sovrummet och sov. Från halv åtta o framåt... Så jag kollade på melodifestivalen och sen gick jag och la mig här... Så en tidig lördagkväll hos familjen Johnson...
Bakade lite bullar nu i eftermiddag. Så nu finns det massor i frysen, vill ni smaka är det bara att komma :)




Kommentera
0 kommentarer



Fina vädret!

John ska sova en sväng nu men sen så ska vi försöka ta oss ut en stund.
Igår Var jag iväg till tandläkaren och lagade en tand... mindre kul... Men nåt som var mer kul var att Linda och Örjan kom och hälsade på :) Det blev nästan en heldag :) Det är alltid lika roligt när dom kommer och hälsar på! :)

John ska klippa sig idag och pappa hinner komma hit efter jobbet... det behövs kan jag säga för håret är långt nu...

Ha en trevlig dag! det ska jag ha i solen!



Kommentera
0 kommentarer



ledsen

Tårarna rinner. jag vill inte gråta, men kan inte sluta... Det känns förjävligt att cancer ska kunna döda någon...att cancer ens får finnas... Just nu vill jag bara sluta gråta, hitta något som gör mig glad igen... Ville gå ut och gå men eftersom det har regnat inatt så är det som nyspolad is... annars brukar mina promenader vara renande... men vi får se senare, vi kanske bara går ut en sväng...



Kommentera
0 kommentarer